O blogu

Dobrodošli na blog o trčanju i veganskoj ishranih. Želim vam da se osećate prijatno i da ovde možete provesti vreme čitajući i diskutujući o temama koje budu pokrenute, a da ne budete suočeni sa političkom, verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom mržnjom ili netolerancijom.
Ovim blogom želim da vidim da li osoba može da se hrani veganskom ishranom i da se bavi atletikom koja zahteva velike i dugotrajne napore (polumaratoni, maratoni, triatlnoi, itd...). Pošto je čest argument protiv veganske ishrane tvrdnja da se neko bavi poslovima koji iziskuju velike napore, mislim da nema boljeg testa nego upravo ovi testovi. Ovo ne činim iz razloga da omalovažavam one koji se hrane (i žive) drugačije, ali se nadam da će neko biti pokrenut ovom idejom i rezultatima, i usvojiti još neke zdrave navike u životu.

уторак, 13. новембар 2012.

8 veština suočavanja sa stresom

Kao što svi znamo, ono što jedemo utiče na naše telo ali i na našu psihu. Isto tako naš mentalni stav utiče na naše telo. Iz tog razloga potrebno je da se o fizičkom zdravlju govori i iz psihološkog aspekta, odnosno, kako da popravimo naše fizičko zdravlje time što ćemo smanjiti stres.
Iako je stres individualna pojava, primenjivanjem 8 veština dovešće do smanjenja stresa. Ove veštine će pomoći kod pojavljivanja stresa na poslu, stresa zbog gubitka posla, stresa zbog nevere partnera, stresa zbog neželjene trudnoće... Primenite ovih 8 veština preventivno.

Нема коментара:

Постави коментар