O blogu

Dobrodošli na blog o trčanju i veganskoj ishranih. Želim vam da se osećate prijatno i da ovde možete provesti vreme čitajući i diskutujući o temama koje budu pokrenute, a da ne budete suočeni sa političkom, verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom mržnjom ili netolerancijom.
Ovim blogom želim da vidim da li osoba može da se hrani veganskom ishranom i da se bavi atletikom koja zahteva velike i dugotrajne napore (polumaratoni, maratoni, triatlnoi, itd...). Pošto je čest argument protiv veganske ishrane tvrdnja da se neko bavi poslovima koji iziskuju velike napore, mislim da nema boljeg testa nego upravo ovi testovi. Ovo ne činim iz razloga da omalovažavam one koji se hrane (i žive) drugačije, ali se nadam da će neko biti pokrenut ovom idejom i rezultatima, i usvojiti još neke zdrave navike u životu.

петак, 19. октобар 2012.

Obmane pušenja

Nešto što vegani i atletičari imaju zajedničko je veoma česta pojava da su nepušači. Upravo zato postavio sam i ovu emisiju o pušenju. Pušenje i duvanski dim u Srbiji je svima nama deo svakodnevnice - ako ne pušimo, onda barem ili imamo ukućane, rodbinu, ili barem jednog prijatelja koji puši. Svi su manje više svesni da je ono štetno, ali tokom vremena na ovim prostorima razvili su se različiti mitovi što se tiče korisnosti/štetnosti pušenja i mogućnosti i načina da se ono ostavi. Prim. dr. Petar Borović u ovoj kratkoj emisiji govori o sledećim temama:
  • Kako pušenje utiče na seksualne odnose?
  • Zašto neki moleri ne rade u prostorijama pušača?
  • Koji su razlozi zašto neke novorođene bebe ne žele da piju majčino mleko?
  • Zašto biljka duvan ne raste bez radioaktivnih elemenata?
  • Zašto državni zakoni uglavnom zabranjuju "light" cigarete?
  • Velike obmane filtera cigarete i belog pepela i azbesta kod skupih cigareta.

Нема коментара:

Постави коментар