O blogu

Dobrodošli na blog o trčanju i veganskoj ishranih. Želim vam da se osećate prijatno i da ovde možete provesti vreme čitajući i diskutujući o temama koje budu pokrenute, a da ne budete suočeni sa političkom, verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom mržnjom ili netolerancijom.
Ovim blogom želim da vidim da li osoba može da se hrani veganskom ishranom i da se bavi atletikom koja zahteva velike i dugotrajne napore (polumaratoni, maratoni, triatlnoi, itd...). Pošto je čest argument protiv veganske ishrane tvrdnja da se neko bavi poslovima koji iziskuju velike napore, mislim da nema boljeg testa nego upravo ovi testovi. Ovo ne činim iz razloga da omalovažavam one koji se hrane (i žive) drugačije, ali se nadam da će neko biti pokrenut ovom idejom i rezultatima, i usvojiti još neke zdrave navike u životu.

субота, 5. мај 2012.

Aparat za pravljenje sojinog mleka bez filtera

Nakon objavljivanja članka o aparatu za pravljenje sojinog mleka mnogi čitaoci su iskoristili priliku i kupili aparate za mleko i koliko sam čuo, bili su zadovoljni. Nažalost Soyawell više ne izvozi u Srbiju tako da sam našao novo mesto za nabavku aparata koje preporučujem svima.
Ovaj novi aparat je malo drugačiji od onog koji ja imam u tome što nema filter. Sa jedne strane moguće je da će mleko imati za nijansu više pulpe (iako kada sam probao nisam ni primetio razliku) a sa druge strane to vam prepolovi vreme za pranje mašine za mleko.
Sama mašina izgleda veoma elegantno i jednostavna je za korišćenje. Ima tri programa: Sojino mleko, pašteta i voćni sok (još jedna prednost što moja mašinica nema).
Još jedna pogodnost što dobijate u ovom paketu jeste mini presa za pravljenje tofu sira (od koje sam i dobio ideju za kućnu varijantu mini prese) zajedno sa jednom količinom soli za pravljenje sira (nigari).
Ceo komplet košta 110€. Trenutno im je na lageru još jedna mašinica (sa mogućnošću da se još nabavi).
Ukoliko ste zainteresovani za ovu mašinicu, možete da kontaktirate mog prijatelja Iliju na sledeći način:
telefon: 013/646-303
mobilni: 063/361-160
e-mail: soyafood@verat.net
Pošto je ova mašina uvozna imajte razumevanja za čekanje prilikom nabavke.
Ukoliko još neko ima informacije za jeftine (a kvalitetne) mašine za pravljenje mleka, molimo vas da nas kontaktirate kako bi smo mogli proširiti ovako korisne informacije.

Нема коментара:

Постави коментар