O blogu

Dobrodošli na blog o trčanju i veganskoj ishranih. Želim vam da se osećate prijatno i da ovde možete provesti vreme čitajući i diskutujući o temama koje budu pokrenute, a da ne budete suočeni sa političkom, verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom mržnjom ili netolerancijom.
Ovim blogom želim da vidim da li osoba može da se hrani veganskom ishranom i da se bavi atletikom koja zahteva velike i dugotrajne napore (polumaratoni, maratoni, triatlnoi, itd...). Pošto je čest argument protiv veganske ishrane tvrdnja da se neko bavi poslovima koji iziskuju velike napore, mislim da nema boljeg testa nego upravo ovi testovi. Ovo ne činim iz razloga da omalovažavam one koji se hrane (i žive) drugačije, ali se nadam da će neko biti pokrenut ovom idejom i rezultatima, i usvojiti još neke zdrave navike u životu.

уторак, 26. јун 2012.

Dobre i loše strane alkohola

"Naše zdravlje u našim rukama" je snimilo još jednu emisiju u kojoj je gostovao dr Petar Borović. Ovom prilikom dr Borović će iz svog širokog doktorskog i profesorskog iskustva jezikom naroda dati odgovore na aktuelna pitanja vezana za pijenje alkoholnih pića. Neka od pitanja su sledeća:
  • Zašto francuzi žive dugo iako svakodnevno piju vino?
  • Koje dobrobiti možete postići kada popijete 45 litara vina i 22 litara piva?
  • Kako alkohol pomaže seksualnim funkcijama?
  • Kako alkohol može uticati na odnose u porodici?
  • Zašto se muškarci ljube kada se napiju?

Нема коментара:

Постави коментар