O blogu

Dobrodošli na blog o trčanju i veganskoj ishranih. Želim vam da se osećate prijatno i da ovde možete provesti vreme čitajući i diskutujući o temama koje budu pokrenute, a da ne budete suočeni sa političkom, verskom, nacionalnom ili bilo kojom drugom mržnjom ili netolerancijom.
Ovim blogom želim da vidim da li osoba može da se hrani veganskom ishranom i da se bavi atletikom koja zahteva velike i dugotrajne napore (polumaratoni, maratoni, triatlnoi, itd...). Pošto je čest argument protiv veganske ishrane tvrdnja da se neko bavi poslovima koji iziskuju velike napore, mislim da nema boljeg testa nego upravo ovi testovi. Ovo ne činim iz razloga da omalovažavam one koji se hrane (i žive) drugačije, ali se nadam da će neko biti pokrenut ovom idejom i rezultatima, i usvojiti još neke zdrave navike u životu.

четвртак, 29. октобар 2009.

Voćni pirinač

Evo jednog recepta za slatki doručak (jutros smo ga isprobali - bio je odličan! :) )

potrebno:
250g integralnog pirinča
1/2l - 1l sojinog mleka
50g grožđica
2 jabuke
2 banane
kokosovog brašna
meda (ili nekog drugog zaslađivača)

Pripremanje:
U sojinom mleku skuvati integralni pirinač. Kada se skuva, skinuti ga sa vatre, dodati zaslađivač (med, dekstrozu, žuti šećer ili nešto drugo), dodati 4 kašike kokosovog brašna i grožđice natopljene sojinim mlekom. Dok se pirinač još malo hladi, naseckati jabuke i banane na sitne kockice i pomešati ih sa pirinčem.
Prijatno!
Zahvaljujem se za recept Stanković Aniti i Slađanu, 
koji su izdali kuvar sa puno dobrih recepata i saveta za zdravu ishranu:
"Vegeterijanski kuvar - ishranom do zdravlja"

Нема коментара:

Постави коментар